Lax med Risotto

Detta var det jag och Nermin lagade idag, det var väldigt gott, receptet är hittat på ICAs hemsida.
Recept för fyra personer
- 4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
Purjorisotto
- 2 purjolökar
- 3 dl avorioris eller långkorningt ris
- 1 msk olja
- 2 hönsbuljongtärningar
- 7 1/2 dl vatten
- 1 krm peppar
Så här gör du
- Sätt ugen på 225°C.
- Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat och krydda med hälften av saltet och citronpeppar.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Risotto: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och ris i oljan någon minut.
- Koka upp buljongtärningarna och vatten. Späd riset med lite av buljongen. Rör om och späd i omgångar under kokningstiden, ca 20 minuter.
- Smaka av med resten av saltet och peppar.


Vad musmsigt det såg ut, önskar att jag hade kunnat varit där med er
Trackback